Wintereditie Oog Voor Elkaar in de Griffioen

Wij hadden afgelopen zaterdag 19 januari onze eerst Oog Voor Elkaar dag dit jaar. Ditmaal hebben onze vrijwilligers gezellige activiteiten gedaan met de bewoners van de Griffioen, allemaal in samenwerking met Talis en de ZZG.

Er was voor de bewoners een sjoelcompetitie georganiseerd en een muziekquiz. Als vanouds was er ook de optie om enkele kleine klusjes in huis uit te laten voeren.

Reacties vanuit de bewoners waren bijzonder positief. Maar uiteraard hadden wij niks anders verwacht want onze jongeren zijn absolute toppers!

Ook een keer meedoen met een Oog Voor Elkaar dag? Meld je dan nu aan via info@jouwnijmegen.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met jouw op.

Eindejaarscijfers, Netwerk Jouw Nijmegen sluit een mooi jaar af!

Op 14 december vierde Netwerk Jouw Nijmegen het ontmoetingsfeest getiteld “Jouw Kerst”. Diverse vrijwilligers en hulpvragers waren uitgenodigd voor de avond en tientallen mensen hadden laten weten te komen. Er was een goede maaltijd georganiseerd met nadien een gezellige pubbquiz. Hoogtepunt van de avond was uiteraard het bekend maken van de jaarcijfers (zie foto).

Wij hebben genoten van jullie en jullie inzet om er een prachtig 2018 van te maken samen. En dat is gelukt. Tot in 2019!!

 

zaterdag 22 september, Burendag op de Voorstadslaan.

Afgelopen zaterdag was het weer Burendag! Op deze gezellige dag heeft Netwerk Jouw Nijmegen in samenwerking met Talis een Oog-Voor-Elkaar dag georganiseerd. Hierbij hebben enthousiaste vrijwilligers verschillende klusjes voor de bewoners van de Voorstadslaan uitgevoerd met kopjes koffie en thee als gezamenlijke afsluiting. Als kers op de taart had een van de bewoonsters zelfs framboos-appelflappen gebakken waar zowel de vrijwilligers als de andere bewoners erg van genoten hebben.

Wil jij er de volgende Oog-Voor-Elkaar dag bij zijn en zo op een laagdrempelige manier kennismaken met ons netwerk? Stuur ons een mailtje via info@jouwnijmegen.nl en wij houden je op de hoogte.

Jouw Nijmegen in actie. Lekker in de tuin klussen op de Heyendaalseweg

Hulpvraagster Margriet heeft afgelopen maandag niet één, niet twee maar wel liefst vijf nieuwe vrienden gemaakt via Netwerk Jouw Nijmegen. Deze zijn flink aan de bak gegaan in de tuin van Margriet, een mevrouw van in de 80 die zelf niet meer in staat is haar tuin te onderhouden. De jongeren trotseerde een aantal regenbuien en genoten zo nu en dan van het zonnetje terwijl ze tuin vrij maakten van onkruid. De basis is gezet, binnenkort zullen ze nog een keer langs gaan om de tuin winterklaar te maken.

Ook zin om je handen een vuil te maken en van betekenis te zijn in Jouw stad? Doe mee en meld je aan als vrijwilliger bij Netwerk Jouw Nijmegen.

Oog voor Elkaar – Nocturne flat

Op 26 mei 2018 was al weer de 4e versie van Oog voor Elkaar. Deze maal was de Nocturne flat in Neerbosch-Oost aan de buurt. Een tiental jongeren trotseerde het warme weer en hielp mensen met een klein sociaal netwerk uit de brand. Door de pipowagen beneden bij de flat kwamen de bewoners in contact met de jongeren en met elkaar. Jongeren laten hun sociale meerwaarde voor de stad zien én bewoners bouwen aan hun sociaal netwerk.

Enthousiast geworden? Meld je aan als vrijwilliger en doe mee!

NLdoet dag 10 maart een enorm succes!!

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart was het NL-Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Netwerk Jouw Nijmegen sloot daarbij aan met het project ‘Oog voor Elkaar’. Bij ‘Oog voor Elkaar’ worden bewoners geholpen met kleine klusjes. Bijvoorbeeld het ophangen van een lamp of schoonmaken van een balkon. Veelal is dit bij bewoners die hier door lichamelijke klachten of ouderdom niet aan toe komen. Naast dat bewoners praktisch worden geholpen staat vooral de ontmoeting centraal, tussen de jongeren en bewoners, maar vooral ook tussen bewoners onderling. De ontmoeting wordt gecreëerd beneden aan de flat door middel van de pipowagen van de gemeente Nijmegen. Er is koffie en thee en door banken en tafels wordt er een gezellig tafereeltje neer gezet.

Netwerk Jouw Nijmegen is het jongerenvrijwilligersnetwerk dat hulpbehoevenden en bewoners met weinig netwerk ondersteunt. Zo bouwen ze mee aan een stad waarin iedereen mee kan doen en geven ze de huidige generatie jongeren mee hoe belangrijk en leuk het is om je voor de ander in te zetten. Nl-doet is voor het netwerk de uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers te betrekken bij het werk dat zij doen.

Door het mooie weer was het een gezellige drukte bij het koffie drinken, Raldy en Henk van de bewonerscommissie spraken bewoners aan en nodigde ze uit voor een bakje koffie. 8 adressen hadden zich aangemeld voor hulp, maar gaande weg zijn er ook andere bewoners geholpen. Met ramenlappen, hout verslepen en een kapotte rollator kwam mee naar beneden voor een opknapbeurt. 15 enthousiaste jongeren hebben zich 3 uur lang ingezet voor de bewoners en de reacties waren erg positief.

Wie motiveert jou om aardig te zijn voor de mensen je heen?

In teken van de Random Acts of Kindness week vroegen wij een paar van onze vrijwilligers wie hun motiveert om aardig te zijn voor de mensen om hun heen.

Naina: “Ik vind het vanuit mijzelf belangrijk om anderen te helpen, door samen naar antwoorden te zoeken. Er is al genoeg ellende in de wereld, maar ik kan een steentje bijdragen aan een betere plek”

Kaylee: “Voor mij zijn het mijn moeder en mijn beste vriendin. Zij staan altijd voor mij klaar en helpen altijd. Dit wil ik doorgeven aan anderen.”

Jasmijn: “Mijn oma, zij heeft in het verzet gezeten en talloze mensen geholpen en opofferingen gedaan. Dit vind ik zo dapper, dat ik ook op mijn manier een steentje bij wil dragen aan een betere wereld.”

Samen aan de slag met VGSN

Op zaterdag 3 februari sloot Netwerk Jouw Nijmegen aan bij het toerustingsweekeind van studentenvereniging VGSN. Het thema was: “niet alleen, maar samen” dit wilde de studenten kenbaar maken door bewoners in Nijmegen samen te helpen. Zo hebben ze maskers geknutseld met kinderen van stichting Free For Minima, de bewoners van Joachim en Anna hebben bezoek gehad, de bewoners van Heseveld hebben lekker Bingo kunnen spelen en er zijn oud Hollandse spelletjes gespeeld op de dagbesteding van het SWON. Ook licht een tuintje aan de Heyendaalseweg er ineens verdacht netjes bij.

Netwerk Jouw Nijmegen verbind jongeren aan mensen zonder eigen netwerk. Sluit je aan en maak samen met ons Nijmegen weer een stukje mooier.

Netwerk Jouw Nijmegen gaat naar de IMC weekeindschool

Op zondag 14 februari gaven wij samen onze met vrijwilligster Joyce Dijkstra les op de IMC weekeindschool met leerlingen van 11 en 12 jaar oud over vrijwilligerswerk. Waarom is vrijwilligerswerk nodig en wat maakt het nu zo leuk? Als afsluiting konden leerlingen aangeven wat voor een vrijwilligerswerk ze zouden willen doen en werd er een kort filmpje gemaakt. De conclusie van de leerlingen? “aandacht maakt alles mooier.” En daar zijn wij van Netwerk Jouw Nijmegen het natuurlijk helemaal mee eens. 😉

 

 

Saba verteld!

Recent zijn de jongeren van Netwerk Jouw Nijmegen langs geweest bij Saba. Saba had een nieuwe kast en een nieuwe lamp besteld voor de kinderkamer, maar vanwege lichamelijke klachten kreeg ze deze niet zelf in elkaar gezet. Saba verteld kort over haar

“Mijn kledingkast staat en mijn lamp hangt. Geweldig!
Ik ben blij en dankbaar dat jullie mij hebben geholpen. Het is fijn dat ik jullie tegen kwam. Het team van jongeren nemen de tijd en staat 100% voor je kaar. Wat een inzet! Woorden schieten te kort. Ik ben de jongeren zo dankbaar.”

Wil jij ook je tijd en talenten beschikbaar stellen om mensen zoals Saba te helpen? Met beperkte tijd en middelen kun je echt veel betekenen in het leven van iemand anders. Meld je aan als vrijwilliger bij Netwerk Jouw Nijmegen en wij zoeken naar het vrijwilligerswerk dat bij jou past.