Inspiratie: Jasmijn vertelt

Mijn naam is Jasmijn Boeken, ik ben 22 jaar en ik studeer politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Al sinds mijn twaalfde doe ik vrijwilligerswerk, bij sportverenigingen, bejaardentehuizen, op de universiteit en nu bij de Piratenpartij Utrecht.

Bij de Piratenpartij Utrecht zit ik in het bestuur en ben ik de leadlink van het wetenschappelijk bureau. Ik hou mij bezig met alles wat er in de partij gebeurt. Van het schrijven van het partijprogramma tot flyeren op straat en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Ik vind het leuk dat ik in de praktijk dingen tegen kom die ik in mijn studie in theorieën zie. Ook geeft het een voldaan gevoel om bezig te zijn de wereld een mooiere plek voor iedereen te maken.

Ik heb geleerd hoe ik activiteiten voor groepen kan organiseren, hoe je voor ouderen een leuke avond kan inrichten, hoe ik iemand begeleid die moeite heeft met sociale contacten én hoe je een politieke partij opricht. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat ik veel nieuwe mensen heb ontmoet. Het is een manier om uit je vertrouwde sociale bubbel te stappen en mensen te ontmoeten die je anders nooit had ontmoet.

Natuurlijk is vrijwilligerswerk ontzettend leerzaam, maar het belangrijkste voor mij is dat het voldoening geeft. Met alle ellende in de wereld is het prettig het gevoel te krijgen dat je voor ten minste één persoon het leven een stukje makkelijker maakt.